Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij de vrijmarkt op de Goffertweide vorig jaar. © Gerard Verschooten

Koningsdag in Nijmegen: Waar is dat feestje?

NIJMEGEN - Struinen over de vrijmarkt, losgaan bij een van de vele podia in de stad of rustig met de kinderen naar een van de kinderactiviteiten. Nijmegen kleurt vrijdag weer oranje. Een overzicht voor wie nog twijfelt.  

Een traditie: vrijmarkt op de Goffertweide 

Volledig scherm
De vrijmarkt in het Goffertpark. © Gerard Verschooten

Op zoek naar dat ene, bijzondere kastje? Of je zolder al opgeruimd omdat je juist van een flinke lading spullen af wil? Op de Goffertweide zit je op Koningsdag in beide gevallen goed. Traditiegetrouw is daar vanaf 9.00 uur een van de grootste vrijmarkten in de regio, met jaarlijks duizenden bezoekers. Spullen verkopen? Wees op tijd om een goed plekje te bemachtigen; verkopers mogen die vanaf 6.00 uur uitzoeken. Behalve struinen over de markt, houdt de Oranjestichting Nijmegen activiteiten als spijkerbroekhangen, abseilen van een acht meter hoge klimtoren en het bestormen van een stormbaan. Voor de muziek zorgen jeugddrumfanfare De Stefaantjes, Slagwerkgroep Neerbosch-Oost en het orkest van de Politiekapel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.