Volledig scherm
De koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. © ANP

Koninklijke onderscheiding voor bestuursvoorzitter Pluryn

GROESBEEK - Tijdens een symposium ter ere van zijn afscheid van Pluryn, een landelijke organisatie voor mensen met complexe zorgvragen, is Rob de Jong benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De 65-jarige Rob de Jong stond aan de basis van Pluryn, dat begon in Groesbeek. In de loop der jaren veranderde de doelgroep van Pluryn. Ging het eerst alleen om jongeren met een fysieke handicap, inmiddels helpt de organisatie allerlei mensen met complexe zorgvragen. Bij de veranderingen speelde De Jong met zijn visie en strategisch inzicht een grote rol. De organisatie groeide naar 400 locaties  verspreid over het land, waar 7400 professionals en 1000 vrijwilligers werken.

In Groesbeek zitten enkele grote locaties van Pluryn: Werkenrode en Kemnade. De organisatie is in deze regio ook actief in Malden, Wijchen, Nijmegen, Druten en Tiel. 

Ook BliXem, een eetcafé en cadeauwinkel die tevens catering verzorgt, was een initiatief van De Jong.

Voor De Jong stond altijd voorop dat mensen met een beperking een volwaardige functie hebben.  Hij vond naast zorg ook onderwijs van groot belang om mensen voor te bereiden op een zelfstandige toekomst. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.