Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: MaranathakerkDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Koper Maranatha: kerkdienst blijft

NIJMEGEN - De Maranathakerk in de wijk Hazenkamp is verkocht maar de kerkdiensten blijven. De potentiële koper van de protestantse kerk is een investeerder die de kerkelijke en maatschappelijke bestemming van het gebouw wil behouden. Daarom blijven de kerkdiensten behouden. 

‘Met dit besluit is niet gekozen voor de hoogste opbrengst, maar is er prioriteit gegeven aan de rust in de gemeente. Dat houdt in geen verplaatsing van de kerkdiensten van de Maranathakerk’, schrijft  de Kerkenraad van de protestantse gemeente Nijmegen. 

De verkoop van de Maranathakerk is noodzakelijk om de meerjarenbegroting sluitend te krijgen. Er waren vier serieuze gegadigden voor de kerk, waaronder de investeerder met een kerkelijke en maatschappelijke bestemming voor het gebouw. 

Parel in de wijk

De Maranathakerk is, zeggen buurtbewoners, een parel in de wijk. Ze waren bezorgd over de toekomst van de kerk dat te koop stond. Ze vreesden dat de kerk zou wijken voor flats. In een van de zalen van deze protestantse kerk aan de Steenbokstraat zijn nu bovendien activiteiten voor ouderen, eens per maand komen de senioren bij elkaar. ,,Activiteiten die we willen uitbreiden”, zei Hans Hermes (67) van Kwiek Hazenkamp eerder. 

Zo zijn er vergevorderde plannen voor een beweegroute op het stukje grond rond de kerk. Dan zouden ouderen bijvoorbeeld eerst samen kunnen sporten en daarna een kopje koffie drinken of een broodje eten in de kerk. Het geld voor die beweegroute is er, Kwiek Hazenkamp kreeg subsidie van de gemeente en de provincie. In de Hazenkamp wonen veel tachtigplussers, aldus Hermes. Die willen in de Hazenkamp blijven wonen, maar er zijn weinig seniorenvoorzieningen. Terwijl er veel behoefte is aan een ontmoetingsplek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.