Het Dominicus College aan de Energieweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dominicus College aan de Energieweg. © David van Haren

Kritiek op plan om Dominicus College op te heffen: ‘Sluit de school niet, maar ontwikkel een toekomstplan’

NIJMEGEN - Het Dominicus College moet per direct bezuinigen en aan een toekomststrategie werken. Zo kan de Nijmeegse school mogelijk wél zelfstandig voorbestaan. Dat schrijft de kritische medezeggenschapsraad in reactie op het plan om de school te laten fuseren of zelfs op te heffen. 

3 reacties

 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Je hoort in het Nijmeegse redelijk veel geroep om de tent te redden, maar als we dan gaan praten over geldschieters voor de bodemloze put dan is iedereen stil en het verhogen van schoolgelden kan natuurlijk ook niet besproken worden. De club is gewoon failliet, jammer maar helaas. Maak de problemen nou niet nóg groter en gooi die deur op slot!
 • T Leaners

  1 jaar geleden
  Bestuurders laten verlies oplopen zonder in te grijpen. Aanspreken op bestuurlijke aansprakelijkheid. Sluiten lijkt gewoon een machtsmiddel. Aanpakken die bestuurders.
 • E Hall

  1 jaar geleden
  Tja, ik zat op het Dominicus in de tijd van les in de nieuwbouw, middenbouw en oudbouw (klooster). De schoolonderzoeken lagen qua cijfer onder de centraal schriftelijke examens omdat ze moeilijker waren. De rector (pater Struik e.a.) kende de leerlingen bij naam. Nu ik mijn kinderen help met hun huiswerk merk ik weer dat het DC het toen goed gedaan heeft. Er werkten ca 3 mensen op de administratie. Geen IBers en dergelijke. Hoeveel mensen op het DC geven nu *geen* les ? En heeft dat gewerkt ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen