Laatste Nimweegse Dictee is uitverkocht

NIJMEGEN - Alle tickets voor het Nimweegs Dictee, komende vrijdag in de raadszaal van het stadhuis, zijn uitverkocht. Deze negentiende editie wordt een bijzondere, omdat het de laatste is die door oer-Nijmegenaar Jan Roelofs is geschreven. 

Hij was de vaste auteur van het dictee en werd onder anderen bijgestaan door Ronald Migo. Beiden zijn lid van de Lions Club, organisatoren van het dictee. 'Tis mooi gewis' is heel toepasselijk het thema.

Het dictee is overigens al lang geen dictee meer. Er wordt niet iets voorgelezen, wat anderen foutloos moeten neerpennen. Het is inmiddels een Nijmegen Quiz geworden met weetvragen uit heden en verleden. Uiteraard is de voertaal wel Algemeen Beschaafd Nimweegs.

Liedjes

Professor Roeland van Hout, kenner van vele dialecten, houdt een inleiding. Zanger Huug Duin zingt enkele Nimweegse liedjes. De opbrengst gaat naar het MuZIEum.

In De Gelderlander en de e-paper van vrijdag 24 november, editie Nijmegen, is een uitgebreid interview te vinden met Jan Roelofs: over zijn jeugd in het Waterkwartier, het Nimweegse dialect en zijn haperende gezondheid.

Volledig scherm
Jan Roelofs. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.