Schoenmaker en sleutelspecialist Piet Willems en zijn vrouw Yvonne stoppen waarschijnlijk volgend jaar met hun schoenmakerij in Nijmegen-Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoenmaker en sleutelspecialist Piet Willems en zijn vrouw Yvonne stoppen waarschijnlijk volgend jaar met hun schoenmakerij in Nijmegen-Oost. © Paul Rapp

Laatste schoenmaker bijna weg uit Nijmegen-Oost: ‘Over tijdje 150 kilometer reizen voor nieuwe zolen’

NIJMEGEN - Al een half jaar zoeken Piet Willems en zijn vrouw Yvonne naar een opvolger voor hun schoenmakerij in Nijmegen. Maar het blijft angstvallig stil. Verdwijnt de schoenmaker uit het straatbeeld?

30 reacties

 • Ilhami Yanmaz

  1 maand geleden
  Wat een drama. Ik denk wel dat het meevalt.
 • Jan Stegeman

  2 maanden geleden
  En op de St.Jacobslaan ... Derks !! Geweldige schoenmaker. Ook al sinds de bouw van Grootstal mijn schoenmaker
 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @Rene Vogel, waarom zou je schoenen die goed op te lappen zijn wegdoen? Goedkope schoenen worden vaak onder slechte omstandigheden geproduceerd, ze zijn meestal van slechte kwaliteit en niets meer dan wegwerpartikelen, die alleen maar steeds meer afval opleveren. Daarvan hebben we al meer dan genoeg en uiteindelijk betalen we allemaal een hoge prijs voor de verwerking ervan.
 • M. Derksen

  2 maanden geleden
  Er zijn gelukkig nog meer goede betrouwbare schoenmakers in Nijmegen. Heb laarsen van 13 jaar oud waar ik elke winter weer op loop.. Dank aan schoenmaker Benders ( Burchtstraat) die vakkundig onze laarsen en schoenen onderhoud.
 • Rene Vogel

  2 maanden geleden
  beetje vreemd dan wie hoeft er nou nog schoenen te laten maken kost niets om anderen te nemen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen