Volledig scherm
De nieuwe prins en zijn gevolg. © Eigen Foto

Lars Hut nieuwe Prins van Knotsenburg

NIJMEGEN - Vanavond is tijdens de Prinsenproclamatie in een vol concertgebouw de Vereeniging Lars Hut gekroond tot de nieuwe Prins van Knotsenburg. 

Prins Lars I heeft al aangegeven er met zijn kabinet veel zin in te hebben om zich in het feestgedruis te begeven. Zijn eerste reactie was: ,,We gaan ervoor en staan voor Knotsenburg, want Knotsenburg sit voor 100% ien ons hèrt.”

De 46-jarige Lars Hut is is al vroeg in zijn jeugd in Nijmegen komen wonen als zoon van een gezin uit de binnenvaart. In het dagelijks leven werkt hij in het CWZ als verpleegkundige op de hartbewaking. Carnaval zit in zijn genen, zijn ouders vierden voeger al Carnaval in de stad, maar pas tijdens zijn middelbare schooltijd op de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, raakte hij echt besmet met het virus. Ze hadden er een carnavalsvereniging, De Dolle Mollen. Daarna heeft hij veel geleerd als senator bij carnavalsvereniging St. Anneke en vanaf 2005 is hij actief bij carnavalsvereniging De St. Stevenskrupers.

Aan de zijde van de Prins staan twee pages, Manon Reichgelt en Lonneke Willems. Zijn adjudanten zijn Antoin Kuenen en Raymond Megens. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.