Volledig scherm
De Leemkuil in Nijmegen krijgt er een attractie bij: een Romeins speelgebied. © Gerard Verschooten

Leemkuil krijgt aquaduct en Romeinse wachttorens

NIJMEGEN - Een groot Romeins aquaduct, met daarbij een badhuis, een amfitheater en enkele hoge wachttorens. Zo komt het nieuwe Romeinse speelgebied in speeltuin de Leemkuil in Nijmegen er uit te zien.

Kinderen hebben meegedacht over het ontwerp van het Romeinse speelgebied. Eén van hen is de 8-jarige Ole Vissers uit Veghel. ,,Zijn klas mocht tekenen hoe ze de speeltoestellen het liefst zagen. Al die tekeningen zijn verzameld en meegenomen in het ontwerp’’, legt moeder Anke Duteweert uit.

Over het resultaat is Ole zelf tevreden. ,,Ik had ook een glijbaan en een kabelbaan getekend.’’ Over de hoge klimtorens is hij eveneens enthousiast. Of hij last heeft van hoogtevrees als hij op het 11 meter hoge uitkijkpunt in een van de torens staat? Ole schudt driftig zijn hoofd. ,,Nee, ik ben niet bang.’’

In totaal investeert de gemeente Nijmegen  800.000 euro in het Romeinse speelgebied. Daarvan gaat ongeveer 135.000 euro naar het opknappen van het afwateringssysteem. Dat moet voorkomen dat de speelkuil in een modderpoel verandert bij hevige regenval. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.