Volledig scherm
De brief van directeur Karin Jansen/Twitter: @OudersOnderling

Leerlingen Dukendonck mogen uitslapen na WK-wedstrijd

NIJMEGEN - De leerlingen van Brede School De Dukendonck in Nijmegen mogen donderdag na de WK-wedstrijd van Oranje tegen Argentinië uitslapen van hun school. Dat schrijft directeur Karin Jansen in een brief aan de ouders.

'Het betekent laat naar bed voor veel kinderen en daarom hoeven leerlingen pas om 10.30 uur op school te zijn.'

Laat naar bed
'Tja, wie had dat kunnen denken... ons Nederlands elftal woensdag in de halve finale WK voetbal', begint Jansen haar brief. 'Dit willen we meemaken, ook onze leerlingen. Dat betekent 'laat naar bed' voor veel kinderen. Dit, in combinatie met het feit dat het bijna de laatste schooldag is, heb ik het besluit genomen dat de kinderen donderdagochtend pas om 10.30 uur op school aanwezig hoeven zijn. Er mag dus uitgeslapen worden!'

Leraren
Het sympathieke gebaar van de directeur is vooral voor de leerlingen, want de leraren zullen wel gewoon bijtijds op school zijn. 'De school is wel gewoon vanaf 8.45 uur open en zijn de leerkrachten in de klas om de kinderen op te vangen die niet uitslapen om welke reden dan ook. En nu allemaal duimen dat we winnen en zondag in de finale staan!!!', eindigt ze haar brief.

Medestander
Louis van Gaal is het in ieder geval met de schooldirecteur eens. Op een vraag van het Jeugdjournaal aan de bondscoach - of kinderen mogen opblijven om de wedstrijd te zien - reageerde Van Gaal instemmend. "Ik zou kinderen de wedstrijd laten kijken, want het is iets unieks. En de meesten hebben nu toch vakantie. Als je ze naar bed stuurt, slapen ze toch niet omdat ze gespannen zijn en willen weten of Nederland gaat winnen. Ik zou ze dit niet willen onthouden en adviseer de ouders dus ten strengste om hun kinderen gewoon te laten kijken.​”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.