Leerlingen Notre Dame zamelen dik 12 mille in

VideoUBBERGEN - De 600 leerlingen van havo Notre Dame in Ubbergen hebben met een kerstactie 12.628 euro ingezameld voor het goede doel: Movement on the Ground. Deze stichting van Johnny de Mol  zet zich onder meer in voor het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos.

De tekst gaat onder de foto verder

Gymleraar Michiel Verstappen offerde zijn haardos voor het goede doel.
Volledig scherm
Gymleraar Michiel Verstappen offerde zijn haardos voor het goede doel. © Bert Beelen

De leerlingen kregen allemaal een tientje voorgeschoten door de school en moesten proberen daarvan meer geld te maken. Er werden oliebollen gebakken, erwtensoep gemaakt, docent Michiel Verstappen liet zich kaal scheren, er is muziek gemaakt en een escaperoom ingericht. 

BNNVara-programmamaker Sinan Can (Arabische storm) uit Nijmegen kwam gisteren het geld namens de stichting in ontvangst nemen. Johnny de Mol had ook zullen komen, maar daar was een radio-optreden tussen gekomen. Hij komt later nog een keer naar Notre Dame.  De twee groepen die de meeste centjes bijeen brachten, mogen een keer met Sinan mee naar de studio's in Hilversum of met Johnny mee naar opnames van Holland's Got Talent.

Ambassadeur

Sinan Can is een geboren en getogen Nijmegenaar. ,,Johnny de Mol heeft mij twee jaar geleden naar aanleiding van mijn documentaire Arabische Storm (over de Arabische Lent, ThM) benaderd met de vraag of ik zeg maar een soort ambassadeur van de stichting wilde worden. Er zitten momenteel in Griekenland 60.000 vluchtelingen vast. Als het om opvang gaat, dan trekt Duitsland de kar.''

Voorgaande jaren kwam de havo in actie voor Serious Request. Dit jaar wilde de school een ander goed doel.  Adjunct-directeur Ed van Loon kent Sinan Can van vroeger: de afspraak was snel gemaakt. Van Loon: ,,Ik heb begrepen dat ze van deze opbrengst zonnepanelen voor het vluchtelingenkamp kunnen kopen, zodat de mensen daar bijvoorbeeld hun mobieltjes kunnen opladen.''

Tekst gaat onder de foto verder.

De oliebollengroep neemt er zelf eentje. Vlnr Stijn, Femke, Rens en Joep.
Foto Bert Beelen
Volledig scherm
De oliebollengroep neemt er zelf eentje. Vlnr Stijn, Femke, Rens en Joep. Foto Bert Beelen © Bert Beelen

Oliebollen

Femke Lamers, Stijn van Bolderen, Rens van Bolderen en Joep Leeverink uit Bemmel hebben thuis en op school 500 oliebollen gebakken en die voor 80 cents per stuk verkocht: twee voor anderhalve euro.  ,,We hebben er nog 30 in de koelkast liggen, dus we hebben goed verkocht", zegt Femke. Alles bij elkaar bracht hun inzet 314 euro op.

Escape room

Marith Konig uit Nijmegen,  Harrie van Winden uit Millingen, Lynn Joosten uit Berg en Dal en Jip Clappers uit Leuth richtten op school een escaperoom in. Afgelopen woensdag tijdens het kerstfeest konden leerlingen (entree: drie euro) daar in, om  vervolgens in het donker te proberen er weer uit te komen. ,,Het verhaal was dat de mensen besmet waren met een virus en dat ze ergens het serum (limonade in een buisje) moesten zien te vinden:, zegt Marith. ,,Ze kregen daarbij via een filmpje clou's van Harrie, die voor dokter speelde.'' Hun actie bracht 145 euro in het laatje.

De groep die de escaperoom uitvoerde: vlnr Lynn, Jip, Harrie en Marith.

Foto Bert Beelen
Volledig scherm
De groep die de escaperoom uitvoerde: vlnr Lynn, Jip, Harrie en Marith. Foto Bert Beelen © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.