Volledig scherm
Koeien dansen de Kekerdomse wei in. Foto Brenda Nieborg © Thed Maas

Lente begint voor Kekerdomse koeien

KEKERDOM - Het was zondag een goede dag voor zo'n 140 koeien van de familie Zuurhout uit Kekerdom. Na een winter binnen mochten ze weer de wei in. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. 

,,Zaterdag waren we met de afrastering bezig én dan zie je de koeien al kijken. Ze hebben in de gaten dat ze binnenkort naar buiten mogen’’, zegt Gert-Jan Zuurhout van het biologische melkveebedrijf. Dit jaar staan ze iets later in wei dan normaal gesproken. 

,,Het gras was nog niet lang genoeg. Bovendien moeten de weervoorspellingen goed zijn. Als het de hele week gaat regenen, laat ik ze liever even binnen.’’

Tot half november mogen de koeien naar buiten. Al hebben ze bij Zuurhout wel de mogelijkheid om zelf de stal in te gaan. ,,Dat doen ze ook wel. Als het koud is, zijn ze vaak na vijf minuten weer binnen. Een aantal keert al meteen om.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.