Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn er uit komt te zien
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn er uit komt te zien © Multivision 3D

Lentelijn: waarom een belegger huizen kan ‘wegkapen’ en waarom dat gaat veranderen

NIJMEGEN - De Lentelijn in Nijmegen-Noord is wellicht de meest besproken nieuwbouwwijk van Nederland. Een aanzienlijk deel van de woningen en appartementen is vóór openbare verkoop al van de hand gedaan aan een belegger, die ze wil verhuren in de vrije sector. 

14 reacties

 • Maxi

  2 jaar geleden
  Daniel de Grood, 700 valt binnen de sociale huur. Vrije sector ligt een stukje hoger... Ga je eerst goed inlezen voor je reageert!
 • harry de Vries

  2 jaar geleden
  waarom moeten de cooperatie"s nog steeds een verhuurders heffing betalen ?? belachelijk ,,hierdoor kan men niet (of veel minder bouwen )meer bouwen ,, omdat mensen in het westen hebben gerotzooid moet nederland daar onder leiden bedankt VVD
 • josz Grootveld

  2 jaar geleden
  Gelegenheid maakt de dief.
 • Geert kolks

  2 jaar geleden
  @ Daniel de Grood € 700,00 voor een huurwoning in de vrije sector Hoe lang heb je onder een steen geleefd ?
 • Chris Toorop

  2 jaar geleden
  Vraag 7. Het algemeen belang moet zó dringend zijn dat het ingrijpen in het eigendomsrecht rechtvaardigt. Hier zie je dus al het addertje onder gras van die zogenaamde zelfbewoningsplicht. Wie bepaalt de criteria? Hoe wordt dit gecontroleerd ? Aangezien dat de gemeente alles nog in kaart moeten brengen, hobbelen ze weer achter de feiten aan en is de belegger sneller. En terugdraaien van de verkoop? Vergeet het maar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen