Volledig scherm
In Hees is een route langs kerststallen en kribjes uitgezet. © Paul Rapp

Leuke uitjes voor Eerste Kerstdag

NIJMEGEN - Eerste Kerstdag is traditioneel een echte familiedag. Thuis spelletjes doen en dan aan de kerstdis. Of met de hele bups uitgebreid genieten in een restaurant. Voor wie eens iets anders wil, zijn er genoeg alternatieven. Hieronder een aantal suggesties.

Herdersmis in circus

Zoals ieder jaar is er de herdersmis in de piste van circus Freiwald op de Goffertwei. Aalmoezenier Bernhard van Welzenes draagt deze mis op in het hart van het circus. De bijzondere kerstviering waarbij artiesten en dieren van het circus een rol spelen en waaraan diverse koren en muzikanten meewerken, begint om 10.15 uur en is vrij toegankelijk. 

Cinemec

Ook in de megabios Cinemec bij Ressen gaan de deuren vroeg open. Om 10.00 uur zijn er al zes filmvoorstellingen, met name voor kinderen en jongeren.

Stevenskerk

De Stevenskerk opent om 11.00 uur de deuren. Hier zijn diverse kerststallen te vinden,  onder meer de grote kerststal in de stijl van de Gebroeders van Limburg. Verder is er een expositie kerstkaarten. 

Kerststallenroute

In Hees is een bijzondere kerststallenroute. De kribjesroute leidt langs een ongekend aantal kerststallen in het voormalig dorp gelegen in Nijmegen-West. Er zijn twee routes uitgezet. De langste , 7, 5 kilometer voert langs langs 36 kribjes; de korte route (4 kilometer) langs 24 kribjes. Zie ook kribjesroute.nl.

Feest van Licht

Nog meer rust is er te vinden in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Hier is tot 7 januari het Feest van Licht met veel kerststallen en kerstgroepen, dieren, muziek, verhalen, theatervoorstellingen, een kerstkermis en knutselactiviteiten.

IJsbaan

De ijsbaan Triavium in Dukenburg is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Er kan geschaatst worden op de ringbaan en ijshockeyvloer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.