Volledig scherm
De Leuthse wijkhelden met hun buit. © Peter Hendriks

Leuthse Wijkhelden maken bermen schoon

LEUTH – Een spontane actie van een groep Wijkhelden uit Leuth heeft zaterdagmorgen zo'n twintig volle afvalzakken aan zwerfvuil opgeleverd in Ooijpolder en Duffelt. Diverse bermen in polder lagen er na de actie weer piekfijn bij. 

Het was Pieter Derks uit Leuth die zaterdagochtend vijftien Wijkhelden uit Leuth bij elkaar zocht om er mee op pad te gaan. Het doel was om zoveel mogelijk zwerfvuil weg te halen uit de bermen van Leuth tot Ooij en van Leuth tot Kekerdom. 

Om half tien verzamelden zich de vijftien bij zaal De Vriendenkring in Leuth, in leeftijd variërend van 40 – tot 82 jaar. Derks had de routes al uitgestippeld en na een instructie gingen ze op pad met zakken, knijpers en handschoenen. Twee uur later was de klus al geklaard. De Wijkhelden hadden in die tijd twintig afvalzakken vol gekregen. De beloning was een degelijke lunch van tomatensoep, een broodje bal en andere belegde broodjes.

Derks was na de actie een gelukkig man, maar ook nog wel een beetje ontevreden. ,,Het was alleen jammer dat het gras al zo hoog stond, zodat we niet al het zwerfvuil konden zien.'' 

Naast talloze blikjes en grote hoeveelheden plastic werd er ook een onder kentekenplaat van een auto gevonden en enkele bakblikken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.