De gewraakte oversteekplaats van de N325.
Volledig scherm
PREMIUM
De gewraakte oversteekplaats van de N325. © Theo Peeters

‘Levensgevaarlijke’ fietsoversteek Ubbergen tóch onderzocht: ‘Aanpakken vóór er slachtoffers zijn’

UBBERGEN - De havo Notre Dame wil actie rond de ‘levensgevaarlijke’ oversteek van de N325 tussen Ubbergen en Nijmegen. Volgens de provincie is de weg daarvoor ‘te veilig’. Toch komt er nu een groot onderzoek naar de plaats waar dagelijks honderden scholieren oversteken. 

6 reacties

 • christiaan verdiesen

  6 maanden geleden
  Tom de hond gaat het wel lekker belachelijk lopen te maken , maar gaat totaal voorbij aan het feit ,dat ambtenaren weer niet in beweging komen , voor een hele terechte vraag vanuit de gemeenschap, maar wederom zich verschuilt achter regeltjes en wedjes, zij die nog steeds niet begrijpen dat ze er voor de gemeenschap zijn en niet andersom
 • Rob Essers

  6 maanden geleden
  De Nijmeegse gemeenteraad had er al lang voor kunnen zorgen dat de oversteekplaats op de Nieuwe Ubbergseweg (N325) binnen de bebouwde kom van Nijmegen komt te liggen. Wie is hier de baas? De grenzen van de bebouwde kom of kommen van een gemeente worden vastgesteld bij besluit van de gemeenteraad (artikel 20a, eerste lid, Wegenverkeerswet 1994). Waarom zou je achterover leunen en wachten op de wegbeheerder?
 • Tom Hond

  6 maanden geleden
  Zet er een paar klaarovers neer net zoals bij een kleuterschool als je toch als klein kind behandeld wilt worden en weinig vertrouwen heb in je zelf,misschien kunnen de ouders van de mensen die over willen steken ook nog mee die kunnen dan zeggen dat je links en rechts en weer links moet kijken voor dat je oversteekt en als je over bent gestoken wacht er iemand die je een lollie geeft en een ballon.
 • Patrick Van Lieshout

  6 maanden geleden
  Het is de N325 naar de A325, geen erftoegangsweg. Je kunt best aan maatregelen denken, maar dan wel rekening houdend met de functie van die weg.
 • Straten

  6 maanden geleden
  Ruimte genoeg voor een rotonde daar. Dat schept ook een betere 'invoeg' mogelijkheid voor verkeer vanaf de Ubbergseweg; je staat hier nl. regelmatig lang te wachten op een veilig moment om de Nieuwe Ubbergseweg op te kunnen rijden...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.