Volledig scherm
De rugzak waarop Jari geschreven staat. © politie

Liet 'Jari' rugzak met zijn naam erop achter na overval op huis in Malden?

NIJMEGEN - Een woningoverval plegen en dan een rugzak met je naam erop achterlaten? Mogelijk is dat gebeurd op 3 november in Malden. Bij de overval werd een alleenstaande dame op leeftijd in haar huis aan de Vinkenlaan door twee mannen overvallen.

Een van de overvallers bond de vrouw met schilderstape vast in de kelder, de andere keerde het huis ondersteboven op zoek waardevolle spullen. 

De daders probeerden er vandoor te gaan in de Mercedes van de vrouw, maar wisten niet hoe ze die in zijn achteruit moeten zetten. Een van de overvallers vroeg het aan hun slachtoffer. De vrouw werd later bevrijd door haar buren. 

Telefoon-app

De auto was verbonden met een telefoon-app. Die gaf ook meldingen op de telefoon van de zoon van het slachtoffer. Die kreeg vier dagen na de overval de volgende melding dat de Mercedes werd gestart op de Fenikshof in Nijmegen.  

Toen agenten daar arriveerden, sloegen vier mannen op de vlucht. Een van hen werd aangehouden: een 19-jarige Nijmegenaar, mogelijk een loopjongen van de overvallers. In een scooter naast de Mercedes werden nog een paar kentekenplaten gevonden, gestolen van andere auto’s. 

Schilderstape

De dag na de overval is vlakbij de woning van het slachtoffer in Malden een rugzak gevonden. Er zitten wat spullen in die gelinkt kunnen worden aan de overval, zoals schilderstape die gebruikt werd. Op de rugzak staat de naam Jari geschreven.

Een van de mannen had donker lang haar tot op zijn schouders en bruine ogen. Ze spraken Nederlands, maar onderling spraken ze een buitenlandse taal, Turks of Marokkaans.

Tips, aanvullingen of correcties? Stuur een berichtje via Facebook of app ons op 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.