Volledig scherm
April Ranshuijsen © Jacqueline van den Boom

Lijsttrekker April Ranshuijsen zoekt mobiel podium

NIJMEGEN - GroenLinks-lijsttrekker April Ranshuijsen is het beu dat ze in haar rolstoel altijd 40 tot 70 centimeter lager is dan andere sprekers. Via Twitter heeft ze een oproep gedaan aan handige klusjesmensen, om een mobiel podium voor haar te ontwerpen. Het liefst zo snel mogelijk, want de verkiezingscampagne is in feite al gestart.

,,Ik denk aan een platform van minimaal 1 vierkante meter, van 45 centimeter hoog. Dan is er natuurlijk ook nog een oprijplaat nodig, niet te steil. Dat alles moet licht en opvouwbaar zijn, waardoor het gemakkelijk te tillen is. Een handvat zou ook mooi zijn. Als spreker kom ik in veel kleine zalen, waar geen podium is. Alles gelijkvloers. Vaak zitten de bezoekers in stoelen die in rijen staan opgesteld. De eerste twee rijen zie ik, daarachter kan ik de mensen niet aankijken als ik hun vragen beantwoord. Dat is heel vervelend.''

Nu de verkiezingscampagne zoetjesaan gaat beginnen, wordt het voor haar als lijsttrekker steeds belangrijker om tijdens debatten op dezelfde hoogte als andere raadskandidaten te kunnen meepraten. Intussen droomt ze al van een nóg geavanceerder platform, waar zelfs wieltjes onder zitten. Die zou dienst kunnen doen tijdens borrels en recepties. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.