Volledig scherm
Het Go Short filmfestival bij LUX in de Nijmeegse binnenstad. © Paul Rapp

'Listen' tijdens Go Short uitgeroepen tot beste Nederlandse korte film

NIJMEGEN - Tijdens de tiende editie van het internationale filmfestival Go Short in Nijmegen, is de eerste prijs voor de beste Nederlandse korte film gegaan naar Listen van Astrid Bussink. 

Bussink, geboren in Eibergen, heeft al meerdere filmprijzen gewonnen, waaronder een Gouden Kalf voor beste korte documentaire voor haar jeugdfilm Achter de Toren (2013).  

In de Europese Competitie van het Nijmeegse filmfestival won Strange Says the Angel van Shalimar Preuss de award voor beste fictiefilm. Anthony, The Invisible One van Maya Kosa en Sergio de Costa won de prijs voor beste documentaire. De prijs voor beste korte kunstfilm is gewonnen door Orogenesis van Boris Labbé. Coyote van Lorenz Wunderle ging er als winnaar van de beste animatiefilm vandoor. Twee internationale jury’s en een jongerenjury bepaalden de winnaars. 

Volledig scherm
Publieksprijs Go Short. © Eigen foto.

De documentaire De Spelende Mens (Homo Ludens) van de Nederlandse regisseuse Sanne Rovers werd door het publiek gekozen als beste korte film van Go Short 2018. De Spelende Mens is een documentaire over volwassenen die zichzelf compleet verliezen in spelen: van zichzelf verkleden als Viking in het weekend tot het racen door modderpoelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.