Volledig scherm
Gerry van Campen presenteert ook de dagelijkse Ontbijtshow van RN7, waarin zich drie lokale omroepen hebben verenigd.

Lokale omroepen zetten eerste stap naar fusie

NIJMEGEN - Alle lokale omroepen in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal moeten over enkele jaren gefuseerd zijn tot de streekomroep RN7. Als eerste voorzichtige stap slaan drie van hen nu de handen ineen met een gezamenlijke radioprogrammering. Maar voorlopig alleen doordeweeks en overdag.

Het Nijmeegse N1, de Wijchens Omroep en RTV Totaal (Beuningen en Druten) hebben vanaf vandaag dezelfde programma's op de radio tussen 07.00 en 18.00 uur. Dat gebeurt onder de noemer RN7: 'een aangename mix van nieuws en muziek', aldus het persbericht.

De drie omroepen zijn al enkele jaren in gesprek over een fusie. GL8, dat uitzendt in Mook en Middelaar en Heumen, praat ook mee, maar wil nog niet meedoen met de gezamenlijke radioprogrammering. Omroep Berg en Dal doet voorlopig helemaal niet mee, omdat ze daar net de fusie tussen de omroep Groesbeek en WFM (Millingen en Ubbergen) hebben afgerond. Berg en Dal wil eerst de eigen omroep op de kaart zetten

Vanuit Den Haag en de koepel Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) wordt druk uitgeoefend om lokale omroepen te laten fuseren tot streekomroepen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.