Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Peeters

Lokale politici zijn er klaar mee en de vraag is: wat doet Arnhem straks met de Rijksweg in Malden?

StatenverkiezingenMALDEN - De  voltallige gemeenteraad is er klaar mee en bereidt acties voor. Burgemeester en wethouders zijn er klaar mee, maar blijven kiezen voor overleg. We hebben het over de Rijksweg N844 die het dorp Malden doorsnijdt. 

Dagelijks zorgen 20.000 auto’s en vrachtwagens voor vervuiling en geluidsoverlast. De provincie doet niets en kan, zo bleek onlangs, juridisch niet gedwongen worden iets te doen. Lichtpuntje: volgende week zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. 

En een aantal van die Gelderse partijen hebben ook hun evenknie in de Heumense gemeenteraad. Hoe moet het volgens VVD, CDA, GroenLinks en D66 verder met die vermaledijde Rijksweg? Akkoord, het zijn woorden en het zijn verkiezingen, maar toch. Ook de PvdA is vertegenwoordigd in Heumen, maar die heeft het - aldus een app - ‘druk met werkbezoeken’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.