Volledig scherm
Doorkomst van de Vierdaagse in Mook. © Theo Peeters

Lopers Nijmeegse Vierdaagse moeten weer loten om 47.000 startbewijzen

NIJMEGEN - Wandelaars die deze zomer mee willen doen aan Vierdaagse in Nijmegen moeten loten voor een startkaart. Maandag hadden zich volgens de organisatie al 48.241 liefhebbers ingeschreven, terwijl er 47.000 plaatsen zijn voor de 102e editie. De inschrijving sluit komende vrijdag om middernacht.

Sinds vorig jaar is het maximum aantal deelnemers verhoogd naar 47.000, maar dat blijkt nog steeds niet genoeg om iedereen van een startbewijs te voorzien. 

Meer dan 47.000 wandelaars is volgens de organisatie om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Meelopen met de Vierdaagse is dit jaar 16 euro duurder dan vorig jaar. Tegen de forse prijsverhoging is flink geprotesteerd, maar het heeft niet gezorgd voor minder inschrijvingen.

Mensen die de Vierdaagse al een keer succesvol hebben voltooid, mensen die al twee jaar achter elkaar zijn uitgeloot en kinderen die dit jaar twaalf worden hoeven niet mee te doen met de loting. Elf- en twaalfjarigen moet zich voor vrijdagavond ingeschreven hebben, omdat hun identiteitsbewijs wordt gecontroleerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.