Volledig scherm
Eigenaren Bob Tönissen en Mirjam van Rijt in hun lunchzaak Sid&Liv in Nijmegen. © Jacqueline Van Ginneken

Lunchzaak Sid&Liv stopt:
'Er zijn meer leuke dingen'

NIJMEGEN - Na zeven 'geweldige jaren' stoppen ze ermee. Het ondernemerstel Bob Tönnissen (46) en Mirjam (kortweg Mir) van Rijt (43) begon lunchzaak Sid&Liv in hartje Nijmegen en maakte er een succes van. ,,Het is heel leuk. Maar er zijn meer leuke dingen'', zeggen ze. Hoewel het schrijnt. ,,Best pittig. Het is emotioneel.''

Ze zijn overstelpt met reacties nadat ze eergisteren hun besluit op Facebook bekend maakten. Dat verraste hen ook wel. ,,Superlief.''

 Sid&Liv is zeker niet het zoveelste koffietentje. De zaak viel zeven jaar geleden al op door de inrichting, en vooral ook door de mix van horeca en winkel: je kunt er (bijna) alles kopen wat je ziet, van bord en beker tot lamp en behang.

Voor de (vaste) gasten, sommigen werden vrienden, komt hun besluit als een verrassing. Sid&Liv is populair, vooral onder twintigers en dertigers met en zonder kinderen. ,,Maar ga je iets in stand houden voor anderen?'', vraagt Mir zich hardop op. Een lastige keuze. Want ze hebben een 'schitterende tijd'. 

Afgelopen zomer begon het te knagen, vertellen Bob en Mir in de lunchzaak, ze hebben toevallig een vrije dag. Toen maakten ze de balans op: waar woon je, hoe leef je? Ze werken nu zeven dagen in de week, ze wonen pal achter de lunchzaak dus écht vrij zijn ze nooit. En ze hebben twee opgroeiende kinderen van 9 en 11 jaar. 

Maar nu staat hun besluit vast. Sid&Liv is straks een mooie herinnering 'met een strik erom'. Op 1 december dragen ze het stokje over aan horecaonderneming Brownies&Downies, 'een prachtige onderneming met een groot maatschappelijk hart'.

Wat Bob en Mir gaan doen? Geen idee. Horeca? Zou kunnen. De toekomst is nog een blanco vel. En ze hebben zin om die in te kleuren. Dat deden ze zeven jaar geleden ook. Ze lieten hun banen als styliste (Mir) en personeelsrecruiter achter zich en stapten in het avontuur dat Sid&Liv toen was. 

De koffie- annex  lunchzaak is tot en met  zondag 26 november open. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.