Jan Paul Bevoort van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen bij de restanten van het kasteel, die onzichtbaar onder het gras in de uiterwaarden liggen.
Volledig scherm
Jan Paul Bevoort van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen bij de restanten van het kasteel, die onzichtbaar onder het gras in de uiterwaarden liggen. © Theo Peeters

'Maak restanten kasteel Heumen beter zichtbaar'

HEUMEN - Onttrek het verdwenen kasteel Heumen aan de vergetelheid. Bijvoorbeeld door de ondergrondse restanten van het verborgen kasteel met plaveisel te markeren zodat de contouren en de plaats van de muren en torens zichtbaar worden. Daarvoor pleit het Erfgoedplatform Gemeente Heumen. 

1 reactie

 • Jordy de Reus

  3 jaar geleden
  Zo'n natuurlijke terp, door decennia heen voorzien van een prachtige glooiing, spreekt meer en mysterieuzer tot de verbeelding dan dat er - zoals men in Nederland graag doet - van allerlei contouren in steen (of nog erger: blokken steen in een stalen raster) worden opgetrokken. Nep, Efteling-achtig en landschap ontsierend, al snapt men dat over het algemeen niet. Metsel hoogstens een klein hoekje in handgebakken baksteen op. Een aantrekkelijke locatie zal het, jammer genoeg, toch nooit worden met de A73 ernaast.
 1. Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’
  PREMIUM

  Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitu­tie, drugs, wapenhan­del; Onbegrijpe­lijk dat het mag doorgaan’

  NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen
  Play

  Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen

 2. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

Nijmegen e.o.