Jan Paul Bevoort van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen bij  de restanten van het kasteel, die onzichtbaar onder het gras in de uiterwaarden liggen.
Volledig scherm
Jan Paul Bevoort van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen bij de restanten van het kasteel, die onzichtbaar onder het gras in de uiterwaarden liggen. © Theo Peeters

'Maak restanten kasteel Heumen beter zichtbaar'

HEUMEN - Onttrek het verdwenen kasteel Heumen aan de vergetelheid. Bijvoorbeeld door de ondergrondse restanten van het verborgen kasteel met plaveisel te markeren zodat de contouren en de plaats van de muren en torens zichtbaar worden. Daarvoor pleit het Erfgoedplatform Gemeente Heumen. 

1 reactie

  • Jordy de Reus

    5 jaar geleden
    Zo'n natuurlijke terp, door decennia heen voorzien van een prachtige glooiing, spreekt meer en mysterieuzer tot de verbeelding dan dat er - zoals men in Nederland graag doet - van allerlei contouren in steen (of nog erger: blokken steen in een stalen raster) worden opgetrokken. Nep, Efteling-achtig en landschap ontsierend, al snapt men dat over het algemeen niet. Metsel hoogstens een klein hoekje in handgebakken baksteen op. Een aantrekkelijke locatie zal het, jammer genoeg, toch nooit worden met de A73 ernaast.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen