Volledig scherm
Maartje Paumen signeert haar biografie voor Yfke Grosfeld. © Geert Willems

Maartje Paumen trekt boekhandel vol hockeymeisjes

NIJMEGEN - Boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen stond zaterdagmiddag tjokvol hockeymeisjes. Niet om te sporten, maar om hun grote idool Maartje Paumen te treffen. De tophockeyster was een uur  in de stad om haar splinternieuwe biografie te signeren. 

Tientallen meisjes van hockeyclubs, soms met hun moeders, waren er op af gekomen. Allemaal met het boek in de hand. Er stond dan ook een indrukwekkende rij toen de oud-wereldkampioen en gouden medaille-winnaar, tien minuten te laat binnen, kwam binnenwandelen. ,,Ik kon het niet vinden’’, verontschuldigt ze zich. 

Nijmegen is vandaag haar enige promotieplek. ,,Een paar dagen geleden ben ik in Limburg geweest, Geleen Maastricht. En gisteren wat tv-werk. Het is leuk om dat af te wisselen.’’

QZ

Vooraan  in de rij staan de teamgenoten Yfke Grosfeld en Noor Bastings, allebei 10 jaar, van de Nijmeegse hockeyclub QZ. ,,Meisjes D1'', verduidelijkt de moeder van Yfke. Ze is daar de rechtsvoor,  vriendinNoor de linksmidden. ,,Nee we nemen geen strafcorners, zoals Maartje’’, zegt Noor. En ze hebben ook geen posters van hun held op de kamer hangen. ,,Maar we gaan vanavond wel meteen lezen’’, zegt Yfke.

Iets verderop staat een heel meisjesteam. Ook van QZ. ,,Nee, Union! C3!’’ Ze staan even later met z'n allen om Maartje heen. Niet alleen voor een handtekening, maar vooral voor die historische groepsfoto met hun heldin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.