Lotte Jensen.
Volledig scherm
Lotte Jensen. © Bert Beelen

Maatregelen tegen 'verengelsing': werkstuk mag in het Nederlands

Eindwerkstukken over nationale onderwerpen mogen op de Radboud Universiteit gewoon in het Nederlands worden geschreven. Dat heeft de examencommissie van de Nijmeegse universiteit bepaald. Aanleiding is de ophef over een werkstuk over de dichter Joost van den Vondel, dat geheel in het Engels moest.

12 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Je t'aDDore? I rest my case...
 • flabus

  5 jaar geleden
  Dan moeten ze in Brussel maar wennen aan ons steenkolen Engels! Wij zijn Nederlanders.en daar hoord op de eerste plaats Neerlands thuis!
 • Fred Quatfass

  5 jaar geleden
  Eindelijk iemand die het lukt om paal en perk te stellen aan die afschuwelijke verengelsing. Nu nog even dat slaafse en domme -vaak verkeerde-  gebruik  van het woord 'impact' en we doen weer gewoon. Het programma De Taalstaat op zaterdag kon het Nederlandse  woord 'invloed' bijna bijschrijven in het Groot Verdwijnwoordenboek.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Dion, het overgrote deel van de afgestudeerden blijft gewoon in NL werken. Maar wij willen onszelf altijd graag aanpassen aan anderen ipv andersom. Zelf heb ik  jaren op het hfdkantoor van een NL bedrijf gewerkt. Wij waren zo idioot dat wij, afd. van 14 personen, in het Engels vergaderden vanwege een (1!) Engelstalige collega. Met soms Kafkaiaanse spraakverwarring tot gevolg....Typisch Nederlands.
 • Carlos

  5 jaar geleden
  Volstrekt mee eens. Ik ken hoogopgeleide - Nederlandse! - academici van de Wageningen Universiteit die heel goed zijn in het Engels, maar die het niet lukt een fatsoenlijke Nederlandse brief te schrijven. Om nog maar te zwijgen over het Duits en het Frans. Wat een taalarmoe...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen