Man (20) uit Nijmegen verdacht van verkrachten 15-jarige: 'Ze had kunnen gillen'

NIJMEGEN/ ZETTEN - Tegen een 20-jarige man uit Nijmegen is maandag een celstraf geëist voor verkrachten van een meisje van 15 jaar. De man had in juni seks met de tiener nadat ze was weggelopen uit een instelling in Zetten.  Volgens de officier van justitie is sprake van verkrachting. 

Ze eiste een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Elleboogstoten

De twee ontmoetten elkaar op het station in Nijmegen. Ze kenden elkaar van de instelling .Ze blowden samen en gingen naar de woning van een vriend van de jongen, de twintigjarige verdachte, om te chillen.

Op een gegeven moment ging de jongen weg om een waterpijp te halen. Het meisje bleef met de verdachte achter op bed. Hij begon aan haar te zitten. Ze zei dat ze niet wilde, zegt ze in haar aangifte, maar hij bleef doorgaan. Meermalen zei ze nee en ze gaf hem elleboogstoten, zegt ze. Uiteindelijk zou hij haar hebben verkracht.

Woest

Hij stopte toen de jongen aanklopte. Hij had haar horen roepen. Samen gingen ze weg en belden de politie.

,,Ik ben geen verkrachter”, aldus de verdachte. Hij erkende seks te hebben gehad met het meisje, maar dat was volgens hem met haar instemming. Hij had kunnen zien aan de blik in haar ogen dat zij ook wilde vrijen. ,,Als ze echt niet wilde, had ze kunnen gillen en weg kunnen gaan.” Hij zei dat hij niet heeft gehoord dat ze niet wilde.

Niet alleen de jongen hoorde haar, ook een medebewoner hoorde iemand roepen: ‘niet doen, het doet pijn.’ Hij hoorde de verdachte later zeggen tegen de jongen dat hij geen aangifte moest doen.

Kwetsbaar

Voor de officier van justitie levert dat allemaal voldoende bewijs voor verkrachting. Ze vindt het kwalijk dat de verdachte misbruik maakte van zo’n jong, kwetsbaar meisje dat onder invloed was van softdrugs en geen ervaring had met seks. De Nijmegenaar zegt dat hij dacht dat ze 18 jaar was, maar het meisje en haar vriend zeggen allebei dat ze hem hadden verteld dat ze 15 was.

Volgens de advocaat is er geen bewijs voor verkrachting. Hij vroeg vrijspraak.

Uitspraak: over twee weken. 

Volledig scherm
© Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.