Volledig scherm
Minecraft kosteloos © Floris Lok

Man (44) uit Nijmegen krijgt werkstraf na verleiden jongen via populaire game Minecraft

ARNHEM – Een 44-jarige Nijmegenaar is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf omdat hij een twaalfjarige Minecraft spelende jongen met virtueel geld overhaalde seksueel getinte foto’s en filmpjes van zichzelf naar hem te sturen.

Hij verleidde de jongen in een community die hij binnen de game had opgericht, terwijl hij in een schorsing liep voor precies hetzelfde. Toen ging het om een elfjarige jongen die blootfoto’s stuurde. De Nijmegenaar kreeg voor de eerste zaak een werkstraf van tweehonderd uur, nu komt daar nog eens veertig uur bovenop. Daarnaast legde de rechtbank hem een half jaar voorwaardelijk op. De man woont inmiddels begeleid en wordt streng gecontroleerd. Hij mag geen contact hebben met minderjarigen, moet een behandeling ondergaan en meewerken aan controle op middelengebruik. Hij mag niet op internet.

De vader vond de chatgesprekken en seksueel getinte filmpjes op de telefoon van de twaalfjarige jongen. De Nijmegenaar heeft bekend dat hij bepaalde rangen had beloofd en virtueel geld in ruil voor filmpjes en foto’s.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.