Volledig scherm
© ANP

Man die ex ontvoerde uit 'eer' krijgt werkstraf en geen vier jaar cel

NIJMEGEN/ BERG EN DAL – Een 47-jarige man uit Nijmegen is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf voor de gewelddadige ontvoering van zijn ex-vrouw en een man van wie hij dacht dat hij haar minnaar was. 

De verdachte wilde dat het tweetal erkende iets te hebben gehad met elkaar, omdat dan zou blijken dat de scheiding aan haar eerloosheid lag.

Dan kon hij in Turkije zijn en haar familie weer onder ogen komen. Ze waren overigens al tien jaar gescheiden.

Vermeende minnaar

De man reed in maart 2016 met een familielid naar de woning van de vermeende minnaar in Berg en Dal. Ze sloegen het slachtoffer en namen hem mee in een auto.

Bij een tankstation aan de Kleefsebaan dwongen ze hem de ex-vrouw op te bellen en te vragen naar hem toe te komen. Eenmaal gearriveerd, werd ook zij een auto in gesleurd, bestuurd door de zus van de Nijmegenaar. De ex-vrouw kreeg onderweg klappen, werd aan haar haren getrokken en haar telefoon werd afgepakt.

IJzeren staaf

In een woning in het Waterkwartier werden de slachtoffers net zo lang vernederd, uitgescholden, gestompt en met een ijzeren staaf geslagen, tot de man maar toegaf dat ze een relatie hadden gehad.

Getuigen bij het tankstation hadden ondertussen de politie gebeld. Agenten bevrijdden de slachtoffers uit de woning en brachten de vrouw onder op een geheim adres.

Vier jaar geëist

De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een gevangenisstraf van vier jaar en een contactverbod van vijf jaar. Voor het geweld, maar ook voor het stelen van geld van de ex en de poging haar werkgever geld af te persen. De rechtbank houdt het op een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 281 dagen waarvan een half jaar voorwaardelijk. Met aftrek van voorarrest hoeft de man de cel niet meer in.

De rechtbank komt tot een lagere straf omdat de man geen strafblad had en de zaak alweer wat ouder is. De man mag gedurende de proeftijd van drie jaar geen contact zoeken met zijn ex.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.