Volledig scherm
Het Mariagrotje in Groesbeek. Foto Joop Verstraaten © Joost De Poel

Mariagrotje Groesbeek wordt opgeknapt


GROESBEEK – Het vervallen Mariagrotje in de tuin van Mariëndaal wordt momenteel hersteld. Een vrijwillige metselaar is al enkele dagen bezig om het Mariagrotje in ere te herstellen. Ook worden de ramen weer voorzien worden van glas en lood. 

Het Mariabeeld dat zwaar gehavend was is inmiddels door Diny Kuijpers onderhanden genomen en is zo goed als gerenoveerd. Ook zullen er banken bij het grotje worden gerealiseerd. Het is de bedoeling dat het Mariagrotje in de maand oktober (Mariamaand) officieel zal worden geopend. Het moet een stilteplek gaan worden voor mensen die in park ’t Groeske of de tuin van Mariëndaal vertoeven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.