Marieke maakt lovesong voor het dorp Beek

videoBEEK - Ze is stapelgek op haar woonplaats, het dorp Beek. Zangeres en muziekdocente Marieke van Ruitenbeek (25) heeft die liefde in een liedje gegoten: ' En ik kijk naar de mensen, kan me niks beters wensen, dan om hier in Beek te zijn, tussen heuvels voelt het fijn'.

Ze is niet de eerste die dat doet. In de jaren dertig van de vorige eeuw componeerde dorpsonderwijzer Schoenmakers het Ubbergs Volkslied met de ijzeren binnenkomer 'Daar waar eens Civilis stond, in een grijs verleden'. Een song met eeuwigheidswaarde, want het wordt tot de dag van vandaag - vaak met tranen in de ogen - gezongen door de inwoners van de voormalige gemeente.

Vrolijk

Marieke voegt daar een eigentijds lied aan toe onder de titel 'Beek'.  De geboren en getogen Beekse werd tijdens de recente kermis door een dorpsgenoot gevraagd of het geen leuk idee was een lied over het wasserijdorp te maken.

Volledig scherm
Zangeres Marieke van Ruitenbeek heeft een lied geschreven over het dorp Beek. © Theo Peeters

,,Dat vond ik een goed idee’’, zegt Van Ruitenbeek. ,,Binnen een maand had ik het lied in de steigers staan. Ik word vrolijk van dit dorp. Hoor vaak verhalen over dingen die verdwenen zijn, zoals de tram en de uitkijktoren. Dat begrijp ik natuurlijk. 'Maar kijk eens om je heen',  zeg ik dan. Er is nog steeds zoveel moois te zien in dit dorp. Met dit lied heb ik het verleden met het heden willen verbinden.’’

Mijn ding

Het is niet het eerste zelfgeschreven lied. Ze heeft er al een stuk of zes gemaakt: wil ooit met een programma met Nederlandstalige liedjes de theaters in. Op 11 -jarige leeftijd deed ze mee aan het programma Idols van de plaatselijke harmonie KNA. Ze zong Tomorrow van Annie en wist 'dit is mijn ding.'  

Quote

Ik vind het leuk als ik mensen raak met mijn liedjes.

Marieke van Ruitenbeek, Zangeres

Marieke studeerde (zang, jazz en pop) aan het conservatorium in Arnhem en werkt als muziekdocent op basisschool De Biezenkamp en muziekschool De Lindenberg, is dirigent van het jeugdorkest van harmonie KNA, zingt in verschillende ensembles en schrijft zelf liedjes.

 ,,Muziek is voor mij een uitlaatklep. Eigenlijk mijn grootste hobby waar ik dus mijn werk van gemaakt heb. Ik vind het leuk als mensen mijn liedjes waarderen: dat ik mensen ermee kan raken.''

Het lied is vrijdag gereleased zoals dat heet en is nu te zien en te horen via de website mariekevanruitenbeek.nl.  De opnames werden gemaakt bij singer-songwriter  Collin Hoeve uit Nijmegen. De videoclip is door Marieke zelf gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeelden? Onderzoeksraad vraagt informatie over aanvaring op Waal
    PREMIUM
    video

    Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeel­den? Onderzoeks­raad vraagt informatie over aanvaring op Waal

    NIJMEGEN - Was het een boomstam in de schroeven of werden de radarbeelden verstoord? En waarom maakte cruiseschip Edelweiss ineens zo'n zwiep, waardoor hij dwars kwam te liggen op de Waal? De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft informatie opgevraagd van het onderzoek naar de aanvaring tussen cruiseschip Edelweiss en vrachtschip Forenso die woensdagochtend vroeg gebeurde op de Waal bij Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.