Mark Rutte komt Nijmeegse VVD steunen en hoort Nijmegen Rechtsaf niet eens

videoNIJMEGEN - Onder de noemer Bakkie Doen was premier Mark Rutte een dik uur in Nijmegen. Om een praatje te maken met Nijmegenaren en de plaatselijke VVD te steunen voor de lokale gemeenteraadsverkiezingen. De koffietruck stond bij de Albert Heijn op de Daalseweg. 

Er kwamen veel mensen voor een gesprekje met de premier of om met hem op de foto te gaan.  Eén stuk of vijf mannen van Nijmegen Rechtsaf doken op om te demonstreren. Ze stonden met een spandoek met de tekst 'Leugenaar oprutten' en ze scandeerden hetzelfde. Het publiek het weinig belangstelling voor hen. Na een kwartiertje vertrokken ze weer.

Mark Rutte had ze niet eens gehoord. ,,Nee echt niet. Ik ben geconcentreerd op wat ik hier aan het doen ben.’’ Heeft hij als landelijke politicus enig idee van de problemen die in Nijmegen spelen? ,,Nee ik weet niet precies wat er in Nijmegen aan de hand is. Daar hebben we onze lokale mensen voor. Ik kom om te kijken hoe de Nijmeegse afdeling het doet en om steun te geven.’’

Hij vindt het ook nuttig om het land door te gaan. ,,Zo leer ik de mensen van mijn eigen partij beter kennen en ik krijg ik wat mee van plaatselijke problemen. Bovendien kan de landelijke politiek soms bijdragen aan de oplossing van een lokaal probleem. Dat is het wel handig dat de Nijmeegse VVD-lijsttrekker en ik elkaars telefoonnummer hebben.’’

Selfies

De premier ging het gesprek aan met iedereen die dat wilde en poseerde geduldig voor foto's of selfies. Leden van de Nijmeegse fractie schonken de koffie.

Een eindje verderop stond de Partij voor de Dieren met een bakfiets te flyeren. ,,Nee dit is geen tegenactie’’, zegt Tim Zeegers, nummer 3 op de lijst. ,,We wisten niet dat hij hier was. We dragen hem een warm hart toe.’’

Dat is wederzijds. Als de premier hem passeert op weg naar zijn auto die hem naar Arnhem brengt krijgt Zeegers een hartelijke handdruk.

Volledig scherm
Op de foto met de premier. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.