Verbaal geweld en het eisen van zorg vormen een toenemend probleem in ziekenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verbaal geweld en het eisen van zorg vormen een toenemend probleem in ziekenhuizen. © Frank Muller

Meer geweld in ziekenhuizen: personeel bedreigd en in gezicht gespuugd, deuren en ramen ingetrapt

NIJMEGEN/DOETINCHEM - Ziekenhuispersoneel krijgt in toenemende mate te maken met geweld van patiënten en hun naasten. Meestal gaat het om verbale agressie, maar er wordt ook gespuugd, geslagen en er worden vernielingen aangericht.

16 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  B Peeters Dit soort figuren horen dus bij code zwart buiten gezet te worden en al z'n makkers achteraan te sluiten. Geloof je niet in de wetenschap heb je sowieso niets in een ziekenhuis te zoeken.
 • Marjan hutten

  2 maanden geleden
  @ b.peeters, ja this me wat, ligt ie daar te pronken met zijn duimpje omhoog.. bedpel die ene marco, mag hopen dat is de kosten zelf moet betalen.
 • C. v. Buiten

  2 maanden geleden
  En dan lees je zo'n artikel van ene Marco Buis. Die vanuit een ziekenhuis bed nog ligt te rellen. Ziet die vent niet dat alles op z'n kop staat en iedereen de zolen onder de schoenen uit loopt? Nee ikke ikke ikke lig lekker in een bed waar eigenlijk iemand behoorde te liggen zie zwaar ziek is en elke keer hoort dat de operatie uitgesteld wordt. Heb er geen woorden meer voor.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Nederlanders gedroegen zich in het buitenland altijd al als asociale nuchtere kalveren,nu dat door Covid moeilijker wordt schijnen ze zich thuis uit te leven. Wat een Tokkies.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Het is aan de journalistiek nu eens goed in beeld te brengen wie dit soort mensen zijn. Doordat de media zichzelf continue een politiek correcte censuur oplegt ontstaat ak snel het beeld dat het altijd weer die onaangepaste ‘buitenlanders’ zijn. Ik vraag het me af…. Waar precies zit het gif in onze maatschappij? Wie zijn die onopgevoede prinsen en prinsesjes waarvoor iedereen moet buigen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.