Het parkeerterrein in Nijmegen-Noord is weer een parkeerterrein. Op de linkerhelft van het transferium onder in beeld kon je je de afgelopen maanden laten testen op corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein in Nijmegen-Noord is weer een parkeerterrein. Op de linkerhelft van het transferium onder in beeld kon je je de afgelopen maanden laten testen op corona. © Gerard Verschooten

Mega-teststraat Arnhem-Nijmegen plotsklaps verdwenen, net nu we allemaal ‘testen-testen-testen’: hoe kan dat?

NIJMEGEN - Het aantal coronabesmettingen loopt op, maatregelen zijn nodig en in het hele land doen mensen dat waartoe minister Hugo de Jonge ze al maanden oproept: ,,Testen, testen, testen.’’ Wat de wereld nodig heeft, zou je vermoeden, is teststraten. Toch is er in Nijmegen-Noord net eentje afgebroken. Hoe zit dat?

21 reacties

 • gejah nijman

  6 maanden geleden
  Geen enkel vaccin werkt jaren. Ga je naar het buitenland, moet je ook steeds na zoveel tijd een nieuwe vaccinatie halen. Feit is wel dat gevaccineerde mensen minder snel overlijden of op de ic komen. Feit is bij rijnstate dat er veel jongeren opgenomen zijn. Op de Ic ligt voor 75% ongevaccineerden en die 25% hebben vaak onderliggend lijden. Diabetes is bijvoorbeeld behoorlijk risicovol. Dus vaccineren beschermt vooralsnog goed tegen ernstig ziek worden.
 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  @Peter Looyenga Dat in (delen van) de VS de volksgezondheid gemiddeld genomen nogal te wensen overlaat is ook absoluut een feit maar dat laat onverlet dat Corona de uiteindelijke oorzaak van de sterfte is geweest. Dan even een voorbeeld, Texas, waar sinds begin dit jaar 29000 doden vielen waarbij 85% ongevaccineerd was en slechts 8% volledig gevaccineerd. En zo is er bewijs van vaccinatienut van overal in de wereld. Maar blijft u maar in uw antivaxx sprookjes bezijden de werkelijkheid geloven.
 • tinus aardsen

  6 maanden geleden
  Volgens mij worden we met zijn allen flink voor de gek gehouden door Kabinet, Rivm en de GGD, want hoe kan het als 85% is ingeënt, zeggen ze, en er nu duizenden weer in het ziekenhuis liggen? of de vaccinaties werken niet of ze zijn allemaal niet ingeënt. Ik vind het allemaal maar een beetje vreemd, volgens mij weten ze in Den haag meer dan wat wij weten, ze houden ons voor de gek. Ze roepen allemaal hard en achteraf is het allemaal niet waar! Waarom geloven we die nog?
 • Peter Looyenga

  6 maanden geleden
  @Kenneth Tharmaratnam Ik vergeet zeker niks, het is absoluut een feit dat in de VS aanzienlijk meer doden door Corona vallen dan elders. Maar komt dat puur door Corona? In 2018/2019 werden er hele artikelen gewijd aan de toename van obesitas en de slechte volksgezondheid in de VS... En dan nog een punt: Florida, met streng vaccinatie beleid, heeft 3,7miljoen inwoners en betreurt 60 duizend doden. Dat loopt precies in de pas met Texas: 1.6% oversterfte. Zo goed helpen die vaccins niet...
 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  @Dirk de Vries: Dat is helaas een negatief neveneffect van deze pandemie en bepekt zich niet allen tot Nederland. In Duitsland had je opeens döner kebabzaken die voor hun zaak in een partytentje coronatesten gingen aanbieden. toen bleek dat zij veel meer testen declareerden dan dat er daadwerkelijk werden afgenomen is daar meteen een streep door gezet en aangifte tegen uitbater/organisator gedaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.