Een impressie van de nieuwe VUE-bioscoop in de Tweede Walstraat.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe VUE-bioscoop in de Tweede Walstraat. © Ace Holland

Megabios in centrum Nijmegen open in 2019

NIJMEGEN - Nijmegen krijgt snel een megabioscoop in het centrum van de stad. In 2019 komt er een filmcomplex met acht zalen (1.025 stoelen) aan de Tweede Walstraat. Eigenaar VUE gaat hiervoor de huidige bioscoop Calypso in omvang verdubbelen. Bouwvergunningen zijn afgegeven. 

Waarschijnlijk in de eerste helft van komend jaar gaat Calypso voor negen maanden op slot voor verbouwing en uitbreiding.

Daglicht

Volgens Ron Sterk, directeur bij VUE,  betekent dit dat op deze plek zeker negen maanden geen films gedraaid kunnen worden.

De nieuwe bioscoop krijgt een minder gesloten gevel dan de huidige bioscoop: de oude Calypso aan de Tweede Walstraat. De raampartijen op de  begane grond worden fors vergroot. Zo komt er meer daglicht in de foyers.   

Eigenaar van het bioscoopcomplex is het Nijmeegs vastgoed- en ontwikkelbedrijf Ace Holland. Ace bezit de hele Mariënburgpassage. Afgelopen jaar heeft Ace al delen van de passage vrijgemaakt voor de vernieuwing van de bioscoop. Zo is de supermarkt Aldi vertrokken.

De grond in

Voor de uitbreiding gaat de aannemer dieper de grond in voor nieuwe zalen. Verder wordt niet alleen de ruimte van de oude supermarkt in de nieuwe megabioscoop opgenomen, maar ook een deel van de ruimte waar voorheen elektrozaak Scheer en Foppen zat. De winkel Moenen Woondecoratie gaat eveneens in het nieuwe filmcomplex op. Ekoplaza moet aan de achterzijde bij de passage licht aangepast worden voor de nieuwe VUE.

VUE beschikt in Nijmegen ook nog over een bioscoop aan Plein 1944, Carolus. Die bioscoop zal op termijn sluiten. Dat laatste is vastgelegd in een overeenkomst tussen de gemeente en VUE.  Anders zouden  er te veel bioscoopstoelen komen in de binnenstad. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.