Volledig scherm
© Facebook/Politie

Met pistool gewapende inbrekers klemgereden na wilde achtervolging

BEEK - De politie heeft woensdagavond drie inbrekers klemgereden en aangehouden na een wilde achtervolging op hoge snelheid, die eindigde in het Duitse Rees. De drie mannen hadden een doorgeladen pistool in de auto en bleken betrokken bij een inbraak in Beek.

Het gaat om een 18-jarige man uit Spijkenisse, een 22-jarige Groninger en een 26-jarige uit Nieuwegein. Volgens de politie had het drietal rond 23.15 uur op de IJsseloordweg in Arnhem een stopteken genegeerd en gingen de drie er met hoge snelheid vandoor. Er volgde een achtervolging over de snelweg A12, langs Zevenaar, waarbij zonder verlichting en met snelheden tot 180 kilometer per uur gereden werd. Ook haalden de inbrekers tijdens de achtervolging rechts in, aldus de politie.

De verdachten reden bij de achtervolging Duitsland in. Daar werden de drie ter hoogte van afrit Rees door Duitse en Nederlandse agenten klemgereden. Eén verdachte ging er te voet vandoor. Hij kon kort daarop worden gepakt.

De politie meldt dat de drie 'te linken waren' aan een inbraak aan der Wilgenlaan in Beek (gemeente Berg en Dal) omdat zij de buit – sieraden en bankpassen – in de auto hadden liggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.