Niels Banken bij zijn broodjeszaak Brood Ben in de Marikenstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Banken bij zijn broodjeszaak Brood Ben in de Marikenstraat in Nijmegen. © DG

Middenin de coronacrisis opent Niels zijn broodjeszaak: ‘Als het nu lukt, komt het altijd goed’

NIJMEGEN - ,,Nee, het is niet het ideale tijdstip om een broodjeszaak te openen”, zegt Niels Banken. De 30-jarige Nijmeegse ondernemer had de opening van Broodje Ben, zoals zijn zaak heet, ook heel anders voorgesteld. ,,Maar ik ben al blij dat we open mógen.”

In een nagenoeg verlaten Marikenstraat in Nijmegen met slechts een handvol winkels dat open is, zit Broodje Ben. ,,Het is een afhaalzaak, dus ik mág open. En ik kan ook moeilijk thuis gaan zitten, ik moet ook mijn huur betalen.”

Toen hij in november in gesprek kwam over een eigen zaak in Nijmegen met Martin van Petten, de man achter de franchiseformule Broodje Ben, zag de wereld er totaal anders uit. Van corona had nog niemand gehoord en een crisis was ver weg. 

Is zijn droom nu een nachtmerrie geworden? ,,Zo erg is het niet. Het is hartstikke mooi en ik ben blij dat we open kunnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.