Volledig scherm
PREMIUM
Schilderes Mientje Meussen © Theo Peeters

Mientje Meussen uit Grave herbeleeft bijna-amputatie van haar armen

GRAVE - Kunstenares Mientje Meussen (1949) illustreerde een voorlichtingsboek over amputatie. De opdracht rakelde veel op, want ze was bijna zelf beide armen kwijtgeraakt. 

Dat speelde in 2014. Haar familie en artsen stonden voor een moeilijke keus. Moesten ze haar armen amputeren of alleen het geïnfecteerde weefsel wegsnijden? Haar zoons en partner zetten in op het behoud van de armen, hoewel er een risico aan zat dat ze het niet zou overleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.