Volledig scherm
Militaire oefening. © Kapitein Evert-Jan Daniels

Militaire oefening in Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Nederlandse, Belgische en Duitse militairen houden deze week een gezamenlijke militaire oefening in Museumpark Orientalis. 

In de verschillende dorpen en in de Romeinse Straat beelden professionele acteurs een samenleving uit waar de militairen contact mee moeten maken. De oefening draait om interculturele communicatie en Orientalis is hiervoor een goede locatie dankzij de ligging, de natuur en de inrichting van het park.

De militairen dragen hun gehele uitrusting mee, alsof ze op een vredesmissie zijn in het buitenland. In hun normale werk hebben zij een bijzondere taak: hulp verlenen en informatie inwinnen en delen om op deze manier de bevolking in een crisisgebied zoveel mogelijk te ontzien. Hulpverleners in een militair uniform dus. Door deze oefening leren de militairen vooral om benaderbaar te zijn voor de bevolking in het gebied en om van communicatie hun sterkste wapen te maken.

De acteurs benaderen de militairen op heel veel verschillende manieren, waarbij zij allerlei emoties gebruiken; van hartverscheurende hulpvragen tot verdekte dreigementen. Aan de militairen de taak om zo rustig en evenwichtig mogelijk te blijven, zonder afstandelijk te worden. 

Het Museumpark blijft deze week toegankelijk voor bezoekers. Wie meer wil weten, mag de militairen ook vragen stellen. De professionele acteurs kunnen eveneens worden aangesproken; zij zullen volledig in hun rol blijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.