Volledig scherm
© Thinkstock

Miljoenen extra voor bestrijden huiselijk geweld

NIJMEGEN - Gemeenten krijgen jaarlijks miljoenen extra voor de bestrijding van huiselijk geweld. Het gaat om een bedrag van 11,9 miljoen euro dit jaar, oplopend tot 38,6 miljoen in 2021.

Dit schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van PvdA'ers Kirsten van den Hul en Sharon Dijksma. Dit naar aanleiding van een artikel in De Gelderlander over het tekort aan opvangplekken voor slachtoffers van huiselijk geweld. 

De Jonge geeft aan dat hij ook een brandbrief heeft ontvangen van de wethouders van 22 zogenoemde centrumgemeenten (gemeenten die de regie hebben bij de opvang van huiselijk geweld in de regio).

Zorgen

De wethouders maken zich zorgen over de druk op de financiën voor de vrouwenopvang. Vanuit dat potje moeten ook de aanpak ouderenmishandeling, de preventie van huiselijk geweld en kosten voor advies- en meldpunt Veilig Thuis worden betaald. Het extra geld is in eerste instantie voor Veilig Thuis bedoeld. Maar 'gemeenten maken daarbij beleidsmatige keuzes die van regio tot regio kunnen verschillen', zo stelt De Jonge.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.