Volledig scherm
Minister Wouter Koolmees van D66 op bezoek bij havo Notre Dame in Ubbergen tijdens internationale vrouwendag. Foto Flip Franssen © Flip Franssen

Minister in debat op Notre Dame

UBBERGEN - 'Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten'. Deze stelling - een uitspraak van oud-minister wijlen Els Borst - haalde op de Ubbergse havo Notre Dame des Anges een ruime meerderheid tijdens een verkiezingsdebat donderdagmiddag.  70 personen hebben gestemd;  51 waren het met de stelling eens.

Het is internationale vrouwendag, dus het gaat over de  positie van de vrouw in de politiek. Het is bovendien verkiezingstijd en dus trekken de politieke partijen alles uit de kast om zieltjes te winnen.

Minister

Het Berg en Dalse D66-raadslid Tessa Vorderman strikte minister Wouter Koolmees om naar Ubbergen te komen voor een debat op Notre Dame. Koolmees loodste recent een wet door de Tweede Kamer om zwangerschapsverlof voor mannen uit te breiden van 2 tot 5 dagen. Ook kunnen partners in het 1e half jaar na de geboorte van de baby straks nog eens 5 weken extra geboorteverlof krijgen.

De leerlingen kregen in totaal 4 stellingen voorgelegd waar ze via een app op konden reageren. 'Hebben meisjes en jongens gelijke rechten op het gebied van onderwijs?', luidde een andere stelling.  In Ubbergen wel: 60 leerlingen waren het ermee eens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.