Volledig scherm
De confrontatie tussen Ton Hendriks en Tim Hofman, in de zomer van 2017. © YouTube

Mishandeling Tim Hofman: vastgoedmagnaat ontloopt taakstraf

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Nijmeegse vastgoedmagnaat Ton Hendriks moet een boete betalen van 1.250 euro voor de mishandeling van de bekende presentator Tim Hofman. De zoon van Hendriks krijgt van de Arnhemse rechtbank een werkstraf van 180 uur opgelegd, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Dat bleek woensdagmiddag in de rechtbank van Arnhem. Ton Hendriks laat in een eerste reactie weten dat hij ‘zich beraadt over eventuele vervolgstappen’.

De veelbesproken en in de media breed uitgemeten confrontatie vond plaats de zomer van 2017, tijdens opnames van het populaire BNNVARA-programma #BOOS. Daarin zocht Hofman verhaal op het kantoor van de Nijmeegse vastgoedmagnaat, nadat die laatste klachten van huurders onvoldoende serieus zou nemen.

Rechter: geen rechtvaardiging

De woordenwisseling ontaardde al snel in een handgemeen, waarbij de zoon van Hendriks een flinke tik zou hebben uitgedeeld aan de BOOS-presentator. Hofman had als gevolg van het incident onder meer een gebroken kaak en een hersenschudding en zat maandenlang ziek thuis. Vorig jaar gaf Hofman te kennen nog altijd te kampen met klachten aan zijn kaak.

Volgens de rechter is sprake van een zware mishandeling: ,,Dat Hofman en zijn filmploeg onaangekondigd en ongewenst op het kantoor van verdachten kwamen, is geen rechtvaardiging voor het geweld dat is gebruikt.”

‘60.000 euro was schijnbaar niet genoeg’

Volledig scherm
De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks (r) en televisiemaker Tim Hofman. © ANP/Brunopress

Omdat de zoon van Hendriks schuldig is aan de escalatie van geweld, valt zijn straf hoger uit. ,,Daarnaast heeft Ton Hendriks zijn spijt betuigd en een blanco strafblad. Dat vertaalt zich in de strafmaat.” 

Aanvankelijk leek het erop alsof beide partijen een schikking hadden getroffen, waardoor een rechtszaak niet langer nodig was. Uiteindelijk kwamen partijen er toch niet uit, vertelde Hendriks twee weken geleden voor de politierechter in Arnhem: ,,We hebben Tim Hofman een schadevergoeding van 60.000 euro geboden, maar dat was schijnbaar niet genoeg.” 

De officier van justitie eiste toen werkstraffen van 140 en 180 uur voor het tweetal. Hendriks noemde de strafeis na afloop schandalig. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.