Volledig scherm
© anp

Modemerk La Ligna opnieuw failliet: winkels in Nijmegen, Arnhem en Ede

NIJMEGEN - Modeketen La Ligna met winkels in Nijmegen (Marikenstraat), Arnhem (St. Jansstraat) en Ede (Boogstraat) is dinsdag failliet verklaard. Maar de dertig filialen blijven voorlopig nog open. De webshop valt buiten het faillissement. Dat zegt de Utrechtse curator Noor Zetteler.

Zij onderzoekt een mogelijke doorstart. Daar zal deze of volgende week duidelijkheid over zijn, is haar inschatting. Volgens de curator zijn er ‘een heleboel geïnteresseerde partijen’. Het faillissement betekent het ontslag voor de circa negentig werknemers die in de dertig winkels werken. Het modemerk balanceerde sinds vorige week op de rand van faillissement en kreeg surseance van betaling.  

Het is de tweede keer dat La Ligna failliet gaat. In 2016 viel de modeketen met toen 52 winkels ook om, maar maakte een doorstart dankzij een groep investeerders met daarin ook de managers. Er bleven toen 42 winkels open, maar dat aantal slonk naar 30. La Ligna is een Nederlands merk dat in 1984 de eerste winkel in Groningen opende.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.