Volledig scherm
ANP ROBIN UTRECHT © ANP

Montessori en Kandinsky sluiten eerder

MOLENHOEK/GROESBEEK - Het Kandinsky College in Molenhoek sluit vandaag om half twaalf. Het lesrooster is ingekort om alle leerlingen de gelegenheid te geven tijdig huiswaarts te keren, vanwege de verwachte sneeuwbuien. Het Montessori College in Groesbeek sluit al om half elf.

,,We hebben een regionale functie en veel leerlingen moeten een behoorlijk eind reizen", zegt directeur René Krechting van het Kandinsky. ,,Het kan niet zo zijn dat ze in de problemen komen als ze naar huis willen. Daarom hebben we de lessen ingekort en het rooster gewijzigd. Om half twaalf is de laatste les afgelopen zodat ze op tijd naar huis kunnen."

Volgens Krechting hebben zes of zeven leerlingen zich vandaag afgemeld omdat ouders het niet verantwoord vonden dat hun kinderen naar school kwamen. ,,Die hadden al problemen om de wijk uit te komen. We doen daar niet moeilijk over; dit beschouwen we als een uitzondering en hopen dat alles morgen weer normaal is."

Het Montessori College in Groesbeek gaat nog een uur eerder dicht. 'Namens de schoolleiding laten we jullie weten dat het Montessori College heeft besloten de lessen vandaag als gevolg van de weersomstandigheden om 10.30 uur te stoppen. Dit geldt voor alle gebouwen (Beuk, Berk en Groesbeek)', meldt de school op de website.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.