Joris Ivensplein
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Ivensplein © Paul Rapp

Mooie stad, maar wat een lelijke pleinen

NIJMEGEN - Plantjes op het Joris Ivensplein. Op het volgens velen lelijkste plein van Nederland komt nieuwe bestrating en vooral veel groen. Maar Nijmegen kent nog veel meer lelijke pleinen die aandacht en liefde verdienen, vindt verslaggever Frank Hermans.

14 reacties

 • BurgeR

  4 jaar geleden
  Klopt, maar bomen kappen en over vergroening spreken is een tegenstelling. Dat vraagt om een betere uitleg. Dit waren tamelijk grote en mooie bomen. 
 • Dion

  4 jaar geleden
  Er zijn zeker mooie plekken, Kronenburg park bijvoorbeeld. Wat me stoort is dat in Nijmegen niemand kritisch meer mag zijn. Zelfs als het met vele foto's (zoals hierboven) in de krant staat zijn er altijd van die types die dat willen verdedigen. Onze gemeente-mensjes kunnen gewoon niets fatsoenlijk (laten) bouwen, Valkhofmuseum is het ultieme voorbeeld van hoe het niet moet maar de directrice noemde het een fantastisch gebouw deze week...wiens brood men eet diens woord men spreekt.
 • Dion

  4 jaar geleden
  Dus jij vindt Kelfkensbos, Plein44 en de Waalkade wel mooi? Dan ben je zeker nooit in het buitenland geweest? Ik daag je uit om eens wat van de wereld te gaan zien zodat je kunt vergelijken...Schande dat een rijk land als het onze de boel zo smakeloos weet in te richten...nu weer 5 miljoen voor dat museum waar geen kip heengaat, stop dat geld liever in de Waalkade en al die lelijke pleinen.
 • Plienie

  4 jaar geleden
  Tekst gelezen? Het antwoord staat er.
 • groenrechts

  4 jaar geleden
  Stevenskerk, Eiland Veur Lent, Goffertpark, Heel Nijmegen Oost, Ooyse Schependom, Grote Markt, ... nog meer nodig?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.