Volledig scherm
Het ontwerp voor de nieuwe Jan Linders in Mook. Ook de aankondiging van de bouw geldt volgens de gemeente Mook en Middelaar als reclame. © JAVO Vastgoed

Mook loopt 'op eieren' voor supermarktstrijd

MOOK - Supermarkt Jan Linders heeft in Mook het bord moeten verwijderen waarop de bouw van een nieuwe winkel werd aangekondigd. Dat heeft te maken met de verwachte supermarktoorlog.

Het bord stond op de bouwgrond aan de Rijksweg, maar er was geen vergunning voor aangevraagd, bevestigen Luuk Arts van ontwikkelaar JAVO en wethouder Geertjan Wienhoven. 

De komst van Jan Linders' nieuwe winkel maakt veel los in Mook. Kenners voorspellen een felle strijd met de bestaande supermarkt PLUS van ondernemer Wim Voet.

Consequent

,,Over en weer zijn mensen scherp op dit soort dingen. We proberen daarom heel consequent te zijn. Het is op eieren lopen’’, zegt Wienhoven. Ook PLUS heeft recent niet-vergunde reclame-uitingen moeten verwijderen, zegt hij.

Een ander voorbeeld is de verruiming van de Prinses Beatrixstraat. Die wordt verbreed voor de komst van Jan Linders, aan het begin van de straat. Maar de gemeente wil de oude, vertrouwde super verderop in de straat niet benadelen: dus wordt de Prinses Beatrixstraat ook daar aangepakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.