Mountainbikers op de Mookerheide.
Volledig scherm
Mountainbikers op de Mookerheide. © Eveline Van Elk

Mtb-route langer en spannender

NIJMEGEN - Zijn er nu twee mountainbikeroutes, straks ligt er 80 tot 90 kilometer aan lussen om te fietsen over de bospaden van het Rijk van Nijmegen. Ook moeten biker en wandelaar straks minder in elkaars vaarwater zitten.

11 reacties

 • Robbert Ginsel

  2 jaar geleden
  als mtb-er draai ik zelf torren om die op de rug liggen, en peuter ik vast zitten vlinders los als ik ze op een pad vast zie zitten dus het sterotype mtb-er klopt geen snars van.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Nieuwe paden en minder schade aan de natuur?! Ik zou graag uitgelegd willen hebben hoe dat mogelijk is.
 • Ruud Andriessen

  3 jaar geleden
  Van mij hoeven "mountainbikers" niet meer door bossen en natuurgebieden. Er zijn hier geen mountains. Die paar molshopen in de regio worden al platgereden door "wielrenners"  die denkendat samen trainen het hoogste doel is. Gewoon veel fietsen door iedereen is me goed genoeg.
 • groenrechts

  3 jaar geleden
  Mee eens Lucien. Toen ik nog mountainbikete had ik nooit problemen met wandelaars en hardlopers. Iedereen hield rekening met mij en ik met hen, we gaven elkaar de ruimte. Het was hooguit even goed uitkijken met loslopende honden. Nu ik hardloop en vaak mtb'ers tegenkom is er ook geen probleem. Ze rijden altijd rustig langs me op en we geven elkaar de ruimte.
 • Joan

  3 jaar geleden
  Oosterhout2014 Niet generaliseren hoor . Niet alle MTBers zijn onopgevoed . Vaart minderen bij het passeren van wandelaars met en zonder hondjes . Groeten en even bedanken is een kleine moeite .
 1. Eric Meijers hekelt calimerogedrag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’
  PREMIUM

  Eric Meijers hekelt calimeroge­drag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’

  NIJMEGEN - Het seizoen van NEC is precies halverwege. De achterstand op koploper SC Cambuur, zondag de tegenstander in De Goffert, is twaalf punten. Uitgerekend tegen de kleintjes in de eerste divisie viel NEC door de mand, met pijnlijke nederlagen tegen TOP Oss (0-1) en Telstar (5-2) tot gevolg. Waar schort het aan in Nijmegen? Een rondje langs drie kritische volgers met een rood-groen-zwart hart.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen
  Play

  Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen

 2. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

Nijmegen e.o.