Museum Het Valkhof in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Museum Het Valkhof in Nijmegen. © DG

Museum Het Valkhof: 5,7 miljoen nodig, anders dreigt sluiting

NIJMEGEN - Museum Het Valkhof heeft 5,7 miljoen euro extra nodig om structurele problemen op te lossen. Komt dat geld niet van de provincie Gelderland en gemeente Nijmegen, dan dreigt op termijn sluiting van het Nijmeegse museum.

Dat staat in het plan voor de toekomst dat de museumdirectie maandag aan de Nijmeegse politiek heeft gestuurd. Hierin zijn drie scenario's uitgewerkt. 

In totaal heeft het museum 6,7 miljoen nodig, maar het heeft zelf bijna 1 miljoen in kas. Alleen al voor renovatie van het museum is op korte termijn 2,7 miljoen euro nodig. Verder is bijna 3 miljoen nodig voor de vernieuwing van de vaste tentoonstellingen. Tot slot moeten de subsidies van provincie en gemeente in het meest ambitieuze scenario met minimaal 325.000 euro euro per jaar omhoog. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.