Dominicus College in Nijmegen aan de Energieweg
Volledig scherm
Dominicus College in Nijmegen aan de Energieweg © David van Haren

Na 168 jaar valt het doek definitief voor Dominicus College in Nijmegen

NIJMEGEN - Het doek valt voor het Dominicus College in Nijmegen. Het schoolbestuur waar het Dominicus onder valt heeft besloten de school te sluiten per 1 augustus 2024. Het bestuur heeft dit vrijdag schriftelijk meegedeeld aan de ouders.

19 reacties

 • T Leaners

  2 maanden geleden
  Eelco de Boer: vervolgopleiding waren juist blij met leerlingen van DOMINICUS. Dat kan niet iedere school in Nijmegen zeggen.
 • Henk Knipping

  2 maanden geleden
  @Eelco De hoogte van de prestatie hangt samen met de gehanteerde niveau van ‘n school. Het niveau is binnen het DC altijd zeer hoog is geweest. Daarom staat deze school bij vervolgopleidingen zo hoog aangeschreven. Bij de Radboud zijn ze maar al te blij als je hier je diploma hebt behaald.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  @J Peters, Of een school goed scoort heeft niet alleen met aanmeldingen te maken, maar vooral met prestaties. Daarin was deze school ronduit zwak.
 • Frank van de Berg

  2 maanden geleden
  Blij dat het eindelijk klaar is de mensen die er werkte waren van het ergste soort een concierge die discrimineert en als je kind afwijkend gedrag heeft wat niet in hun straatje past dan sturen ze jeugzorg op je dak.
 • J Peters

  2 maanden geleden
  @Eelco de Boer: ik heb het onafhankelijke Gallan-rapport gelezen en het aantal aanmeldingen nam sinds vorig jaar zelfs weer toe. Het Dominicus is dus zeker geen zwakke en slecht presterende school, sterker, het staat hoog aangeschreven. De sluiting is voor een kwestie van geld mbt Mondial. Deze school zit in een afgeschreven gebouw en verhuizen naar de Energieweg is financieel zeer aantrekkelijk en de verkoop van gebouw en grond van het oude Mondial levert miljoenen op. Informeer je eerst, Eelco

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.