Volledig scherm
Stilstaan op de A50- bij Knooppunt Ewijk. © DG

Nat en druk: lange files tijdens ochtendspits op A50, A12, A2 en A73

NIJMEGEN - Grote drukte op de wegen in combinatie met zware regenval veroorzaakt lange files tijdens de ochtendspits van deze donderdag. Onder meer op de A50, A15 en A73 moeten automobilisten aanschuiven en rekening houden met flinke vertraging. Rond 08.45 uur stond in totaal meer dan 1000 kilometer file in Nederland.

Op de A50  stond tussen Ravenstein en Valburg 13 kilometer file met een vertraging die kan oplopen tot 98 minuten, volgens de ANWB. Ook richting Oss is er flinke vertraging. Op diezelfde A50 stond tussen Apeldoorn en Hoenderloo een flinke file van 10 kilometer. Vertraging ongeveer een half uur. 

Op de A15  waren deze ochtend ook grote problemen met lange vertragingen, onder meer tussen Bemmel en knooppunt Valburg. Rond 09.00 uur was de vertraging daar opgelost.

Richting noorden ook aanschuiven

Op de A73 stond richting het noorden een behoorlijke rij langzaam rijdend verkeer. Rond 09.15 uur was er nog vertraging tussen Haps en Malden (4 minuten) en tussen Dukenburg en Ewijk (een kwartier). 

Op de A2 was een grote vertraging tussen Zaltbommel en knooppunt Everdingen: daar stond rond 09.15 uur nog een file van 15 kilometer file door een kapotte auto. Het oponthoud daar was 40 minuten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.