Natte Zevenheuvelennacht door sprookjesbos

NIJMEGEN - De 7000 lopers van de Zevenheuvelennacht werden vanavond niet alleen op regen maar ook op een feeëriek bos getrakteerd.

Halverwege het parcours door een nat en tamelijk stil Nijmegen, leidde een lichtsnoer de deelnemers door het donkere bos bij de Kwakkenberg. Na een bocht in de Louiseweg doemden plotseling kleurrijk verlichte bomen op en klonk er sfeervolle muziek. Onder de lopers waren enthousiaste kreten te horen. 

Het maakte veel goed op de verder erg natte en koude vijfde editie van de Zevenheuvelennacht. Langs de glooiende weg door het bos stonden maar hier en daar een paar mensen met een paraplu in de drassige berm. Ze applaudisseerden en genoten van het beeld. 

Kortsluiting

Bijna was het misgegaan door kortsluiting als gevolg van de regen. Technici werkten tot het laatste moment door om iedereen van het schouwspel te laten genieten. Veel deelnemers hadden zelf en klein lampje of soms zelfs uitgebreide feestverlichting omgehangen. Het gaf een sprookjesachtige sfeer aan het hardloopparcours van 7 kilometer door Nijmegen-Oost.

Langs de Kwakkenbergweg stonden veel gezinnen met kinderen de lopers aan te moedigen met applaus en aanmoedigende kreten. Ook op de Gelderselaan was het wat drukker. Hier hadden buurtgenoten de straat zelf opgeluisterd met vrolijke verlichting en muziek.

Met de miniloop van afgelopen middag was deze nachtelijke hardloopwedstrijd de opmaat voor de Zevenheuvelenloop die morgen voor de 34e keer plaatsvindt tussen Nijmegen en Groesbeek.

Volledig scherm
Zevenheuvelennacht. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.